Какви са ползите от скачане на батут или иначе казано Guging aka Jumping fitness?

02 December 2016
Какви са ползите от скачане на батут или иначе казано Guging aka Jumping fitness?

Скачането на батут е много забавен и ефективен начин да спортувате, и да поддържате организма си здрав.
To е полезно както за големи, така и за малки. Ползите са много и накратко по-долу са представени само част от тях, за да сте наясно колко много печелите само с 2-3 тренировки на седмица.

Jumping fitness-ът:

-  намалява излишните килограми и мазнини в тялото. Учени от НАСА са доказали, че скачането на батут е 68% по-ефективно от jogging-a и спомага за бързото възстановяване на мускулна маса.​

-  значително намалява целулита и стимулира работата на щитовидната жлеза. 

-  изчиства токсинитете чрез стимулиране на лимфната система, която за разлика от кръвоносната, си няма помпа. По този начин скачането на батут засилва имунната система и ускорява метаболизма.

-  подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система - проучвания сред хора със заседнал начин на живот, средно активни и спортисти показват, че с редовни тренировки и в трите групи се наблюдават чувствителни подобрения в сърдечно-съдовата система.

-  коригира неправилната стойка на тялото -  редовното скачане на батут подобрява устойчивостта на мускулите особено в областта на корема и гърба. Така може да се предотвратят проблеми и състояния свързани с неправилната стойка на тялото.

-  подобрява костната плътност - леките и многократни подскоци създават малко, но достатъчно напрежение в костите, което ги подпомага сами да изграждат костна плътност. По този начин се намалява рискът от фрактури и развитие на остеопороза. 

-  повишава общата координация на тялото - докато подскачате, тялото се опитва да пази баланс и координация, което кара мозъкът активно да участва в тренировката.

-  щади ставите - докато скачате на батут, укрепвате сухожилията, връзките и мускулите около ставите. 

-  намалява стреса - jumping fitness-ът намалява стреса, безпокойството, депресията като повишава нивото на ендорфин (хормон на щастието) в кръвта, облекчава главоболието и увеличава естествения поток на кислород.

Ползите от скачането на батут са наистина много и различни. За да ги усетите на практика, а и за да си доставите повече весело настроение през седмицата, запишете своя час тук. Очаквам ви с нетърпение! 

Let’s jump. Find joy. Get fit.

Партньори

  • Multisport

Този сайт използва „бисквитки” за подобряване фукционалността си и за целите на анализа на трафик.
За повече информация прочетете ТУК.

ОК