Guging - jumping fitness вече и в Dance Station НДК с Аманда Санчес

26 February 2020
Guging - jumping fitness вече и в Dance Station НДК с Аманда Санчес

Днес (06.02.2019) е голям ден. Голям ден е, защото точно днес реших да ви споделя, че от 13.02 (сряда), ще имате възможността да подскачате на любимия си батут на още едно място, а именно Dance Station НДК (намира се до билетния център, точно под Перото). Тренировките пък ще води Аманда Санчес (жена не само с екзотично име, но и с история и то не каква).

По-долу може да се вдъхновите с нейното кратко представяне, а аз ще ви кажа само едно:

Заповядайте от 13.02. (сряда) в 17.30 на тренировка с нея, защото тя е адски забавна, постигна нечовешки резултати и има какво да ви покаже. Актуален график ТУК

А: Сподели ни в няколко изречения за себе си? 

Аманда: Хммм, казвам се Аманда Санчес, на 35 отиваща към 36 години съм. Хобито ми в момента е щом свърша работа да отида да скачам на батутите или да плувам☺ Демек спортът се превърна в мое хоби. Освен това обичам животни - всякакви, но много обичам кучета и котки, а по професия се занимавам с кино.

А: Разкажи ни какво те запали по Guging - jumping fitness a.k.a скачането на батут?

Аманда: Стигнах до батутите чрез най-добрата ми приятелка, която пък от дете познава теб (хе-хе). Тя ми беше разказвала, колко невероятно било и накрая ме заведе да видя и да подскачам малко. В момента, в който се качих на батута се почувствах страхотно. След първите няколко тренировки (20-30, може би и доста повече) бях супер изтощена физически, но междувременно се чувствах страхотно и заредена психически.

А: Спортът явно е важен за теб. С какво?

Аманда: Ако трябва да съм честна никога не съм била спортист човек. Цял живот съм си носила сумати килограми. В един момент реших, че стига толкова. Едновременно започнах да посещавам тренировки по скачане на батут и да плувам (преди малко повече от година). Не след дълго установих, че спортът ми помага да премахна стреса след работния ден и да се почувствам много по-добре. Разбира се ми помага и да поддържам форма, която се надявам в бъдеше да е още по-добра.

А: Чухме, че си променила начина си на живот на 180 градуса и с това си решение си постигнала невероятни резултати. Разкажи ни повече?

Аманда: Както вече споменах, бях дебела. Хората, които не ме познават от преди им е трудно да повярват. Но ако сте гледали сериала "Приятели" и помните дебелата Моника, имаше епизод, в който Джоуи казваше “Някой е изял Моника”. Същото беше и при мен, но ако трябва да съм честна мисля, че бях по-дебела и от дебелата Моника :)

Бях пробвала много диети, но общо взето без спорт. Ходила съм да тичам, но колената са ми слабо място (и как да не са след като цял живот са носили толкова много излишни килограми) и след 2-3 месеца тичане коленете така ме заболяваха, че спирах до там. Същото се случи и с велоергометъра, който имам. Сега го ползвам за закачалка (знаете как е). Когато правиш диета, вместо да промениш начина си на живот, при това и без спорт нещата вървят за кратко, после пак се връщаш постарому. Сегашната ми промяна я започнах септември 2016 година. Погледанх се една сутрин в огледалото и реших, че не може повече така. До вечерта бях проучила различни диети. Малко по малко стигнах до варианта с броене на калории, но реших, че този път ще изчакам да отслабна малко и след това ще започна да тичам, с надеждата, че няма да натоварвам толкова коленете си. През пролетта на 2017 година започнах да тичам и тъй като вече бях свалила килограми коленете не ме заболяха.

В края на декември 2017 години се запознах с Алекс и батутите. От тогава до сега, чакам с нетърпение всяка тренировка. Ако знаех за съществуването на батутите със сигурност нямаше да чакам пролетта на 2017, за да започна да спортувам, а щях да започна веднага със скачането, за да не ми увисват месата и после да се чудя как да ги стягам.

А: И сега... скок напред към това да станеш инструктор. Как се реши?

Аманда: Как да ти откаже човек на теб, Алекс?!?☺

Всъщност, не знам как се реших. Аз съм човек, който не обича да е в центъра на вниманието, нито да го гледат, особено ако хората са непознати. Но пък е възможност, която според мен не е за изпускане, защото така ще преодолея страховете и себе си.  Харесвам теб (а.к.а Алекс), харесвам и батутите, до този момент не ми е омръзнало и едва ли скоро ще ми омръзне. Реших, че ако съчетая всичко, ще успея да преодолея притесненията си.

А: Звучи сякаш си открила своя спорт, което е супер! А какво ще посъветваш останалите, които все още се колебаят?

Аманда: Хмм, какво да ги посъветвам…Пробвайте, защото е забавно, разпускащо, горят се доста калории (повече отколкото при тичане), не натоварвате ставите, коленета и кръста и винаги може да срещнете нови приятели и не само, но и съмишленици, а подкрепата е много важна, за да продължите напред.

Ииии… ако случайно ви се прииска да набиете някой, а знаете, че по-добре да не го правите, елате поскачайте и ще ви мине. Ако пък го набиете после елате пак за да се разтоварите☺

Очакваме ви! Актуален график ТУК

Партньори

  • Sport Pass
  • Multisport

Този сайт използва „бисквитки” за подобряване фукционалността си и за целите на анализа на трафик.
За повече информация прочетете ТУК.

ОК